Περιβάλλον

‘’Η κατάρρευση του φράγματος της Μοσούλης θα είναι χειρότερη από μια πυρηνική βόμβα»

Φράγμα Μοσούλης


Απόδοση-Επιμέλεια: Κοσμετάτου Ανδρονίκη

Ενώ οι ιρακινές δυνάμεις συνεχίζουν τη στρατιωτική επιχείρηση τους στηνΜοσούλη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL, επίσης γνωστή ως ISIS), μια άλλη εξίσου σημαντική μάχη για να σωθεί το φράγμα της Μοσούλης, που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μοσούλης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η επιστημονική μάχη πίσω από την γεωπολιτική στην Αρκτική


Λεοπόλντ Λομπκόβσκι

 

Η Αρκτική έχει χαρακτηριστεί ως το νέο Ελντοράντο των φυσικών πόρων, και η Ρωσία θα παρουσιάσει στον ΟΗΕ νέα επιστημονικά επιχειρήματα, για να αποδείξει τα κυριαρχικά δικαιώματά της εκεί.
Σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας του 1982, οι χώρες μπορούν να επεκτείνουν το όριο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) των 200 ναυτικών μιλίων, εφόσον αποδείξουν ότι τα διάφορα υποθαλάσσια υψώματα και ράχες που διεκδικούν έχουν σχέση με την ηπειρωτική χώρα. 

 

Διάσκεψη για το κλίμα στη χώρα του άνθρακα‏

Andrea Rönsberg / Στέφανος Γεωργακόπουλος

Στη Βαρσοβία ξεκινά αύριο η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα. Η Πολωνία όμως, που καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες με άνθρακα, τορπιλίζει σε επίπεδο ΕΕ κάθε προσπάθεια για μια καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος.

Νέα Υόρκη: 171 Κράτη Υπέγραψαν την Ιστορική Συμφωνία για το Κλίμα


energia.gr

Οι ροές προσφύγων-μεταναστών και οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών στην Τουρκία

Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu. EPA, KOCA SULEJMANOVIC

Του Χρήστου Μηνάγια*
Η μέχρι τώρα συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης κατέδειξε ότι, η Άγκυρα διαχειρίζεται την «προσφυγική» κρίση επικίνδυνα, ανεύθυνα και τυχοδιωκτικά, λαμβανομένου υπόψη της σοβαρότητας και των ακόλουθων διαστάσεων που αυτή έχει και τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα:

Πώς θα μοιάζει η Βιομηχανία Ενέργειας των ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια;

The U.S. shale-oil boom and OPEC’s actions will factor into energy prices and renewables.

Απόδοση-Επιμέλεια: Χαραλαμποπούλου Αγγελική

Οι ειδικοί συζητούν τις επιπτώσεις του σχιστόλιθου στις τιμές, που οδηγείται ο ΟΠΕΚ, και άλλα θέματα.
Οι χαμηλές τιμές των καυσίμων και οι νέες πολιτικές για το κλίμα μετατρέπουν γρήγορα τον αμερικανικό ενεργειακό τομέα, ενώ η κλιμάκωση των πολέμων στη Μέση Ανατολή και μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, δυσκολεύει την συνολική εικόνα του πετρελαίου.

Syndicate content