Ευροζώνη

Τα έξι σενάρια για το ευρώ με πρώτο τη νίκη της Λεπέν και την προκήρυξη δημοψηφίσματος

 Λεπέν

 
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ BLOOMBERG
Τρία σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διάλυση της Ευρωζώνης αλλά και τρία σενάρια διάσωσης του ευρώ ενάντια στο κύμα λαϊκισμού σε πολλές χώρες της Ευρώπης παρουσιάζει το Bloomberg. 

Η ευρωζώνη προετοιμάζεται για τα χειρότερα

Ευρωζώνη

Η αβεβαιότητα που προκαλεί ο εκλογικός κύκλος οδηγεί τα κράτη-μέλη να εξετάζουν τις επιλογές τους στο ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες για την Ελλάδα. Ο κίνδυνος για την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική τάξη της Ευρώπης.

Τα σχέδια εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ

Γαλλία Ευρώ


Βασίλης Βιλιάρδος
Το «Εθνικό Μέτωπο» της κυρίας Le Pen σχεδιάζει την έξοδο της Γαλλίας από την Ευρωζώνη μονομερώς, μέσα σε έξι μήνες μετά την εκλογή του – με τη μέθοδο που όφειλε η Ελλάδα να είχε επιλέξει πριν από την προδοσία του PSI, με το οποίο παρέδωσε τα κλειδιά της στους δανειστές, ουσιαστικά άνευ όρων.

Γιατί η ευρωζώνη εξακολουθεί να στηρίζει το κοινό νόμισμά της

Ευρωζώνη


Το ευρώ ως κοινωνικός δεσμός
Miguel Otero-Iglesias

Το ευρώ, το οποίο έφθασε στους δρόμους της Ευρώπης την 1η Ιανουαρίου του 2002, πρόσφατα γιόρτασε την 15η επέτειό του. Η μακροζωία του νομίσματος είναι πιθανώς μια έκπληξη για τους πολλούς παρατηρητές που είχαν προβλέψει την διάλυσή του. Ωστόσο, οι περισσότεροι πολίτες της ευρωζώνης [3] -τόσο στις πιστώτριες χώρες του Βορρά όσο και στις χρεωμένες χώρες του νότου- είναι υπέρ της διατήρησης του ευρώ [4] αντί για την επιστροφή στα πρώην εθνικά τους νομίσματα.

Ο γρίφος του λαϊκισμού στην Αυστρία

Norbert Hofer


Γιατί μια από τις πιο σταθερές χώρες της Ευρώπης φιλοξενεί μια ακμάζουσα ριζοσπαστική δεξιά
Reinhard Heinisch

Για πολλούς διεθνείς παρατηρητές, το φλερτ της Αυστρίας με τον δεξιό λαϊκισμό είναι κάτι σαν γρίφος. Η Αυστρία είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης [1] και από καιρό αποτελεί μοντέλο πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας. 

Ευρώπη, Ηρεμία Πριν Από την Καταιγίδα


γράφει ο Κάσσανδρος

Τα πράγματα ηρέμησαν στην ΕΕ. Το πρόβλημα της Ελλάδας μετατέθηκε για αργότερα, οι Βρετανοί ελπίζεται ότι θα μείνουν στην Ευρώπη, με το ένα πόδι, όπως πάντα, και το προσφυγικό είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση με την Τουρκία.
Στις Βρυξέλλες επικρατεί τώρα ανακούφιση και (τεχνητή;) αισιοδοξία.

Syndicate content