Κεντρική Αμερική

Το αβέβαιο μέλλον της Κούβας

Κούβα αβέβαιο μέλλον

 Αντίο Φιντέλ
Michael J. Bustamante

Για τους Κουβανούς και τους παρατηρητές της Κούβας, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από σουρεαλιστικό το να δουν ως πρώτη είδηση την ανακοίνωση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο την Παρασκευή το βράδυ. Μετά από τόσους ψευδείς συναγερμούς, μετά από δέκα χρόνια που παρατηρούν τον αποτραβηγμένο, αδύναμο επαναστάτη να υποδέχεται περιοδικούς επισκέπτες, η λογική πρώτη αντίδραση ήταν η υγιής καχυποψία.

Παρέμειναν οι αποστάσεις παρά την προσέγγιση

Ομπάμα στην Κούβα

Η Εφημερίδα των Συντακτών
Η ιστορική επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Κούβα δεν γεφύρωσε τις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών που υπάρχουν σε σημαντικά θέματα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο Κουβανός ομόλογός του Ραούλ Κάστρο, συναντήθηκαν τη Δευτέρα, έπειτα από δεκαετίες εχθρότητας και δυσπιστίας μεταξύ των δύο λαών, σε μία επαφή κατά την οποία αμφότεροι συμφώνησαν πως οι διαφορές είναι υπαρκτές και σημαντικές.

Μια Αποφασιστική Αλλαγή Στην Ισορροπία Δυνάμεων ΄Εχει Πραγματοποιηθεί

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς
[Το κατωτέρω άρθρο του Αμερικανού πολιτικού φιλοσόφου προβλήθηκε χθες από το διεθνούς προβολής οικονομικό δελτίο Ζήρο Χετζ, με τις δικές του υπογραμμίσεις αποσπασμάτων. Μεταφράσθηκε και προσφέρεται και ως τροφή ερεθισμάτων και -ελπίζετα- προβληματισμού των αρμοδίων για την χάραξη της εθνικής μας πολιτικής. ]

Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολάχ στην Συρία - Κοινοί στόχοι, διαφορετικές προσεγγίσεις

Ρωσία, Ιράν και Χεζμπολάχ στην Συρία – Κοινοί στόχοι, διαφορετικές προσεγγίσεις

 

Επί δεκαετίες η Συρία ήταν ο βασικός σύμμαχος της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας, κατόπιν, καθώς αποτελεί τη μόνη της βάση στις θερμές θάλασσες.

 

Η Μόσχα οργανώνει τους παλιούς συμμάχους της στη Λατινική Αμερική

Η Μόσχα οργανώνει τους παλιούς συμμάχους της στη Λατινική Αμερική

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυνε έκκληση προς τους αριστερούς συμμάχους της Μόσχας στη Λατινική Αμερική για πολιτική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία. «Είναι σημαντικό να συγχρονίσουμε τα ρολόγια με τους συμμάχους μας για να εξασφαλίσουμε μια συντονισμένη δράση επί των διεθνών θεμάτων» είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας από τη Μανάγκουα της Νικαράγουα.

Εμπιστοσύνη, Οικονομία και Μέλλον

 Εμπιστοσύνη, Οικονομία και Μέλλον

Του : Κώστα Μαυρίδη

18 Μαΐου 2013

Η ανατροπή της εμπιστοσύνης προς το τραπεζικό σύστημα και κατ΄επέκταση προς την οικονομία είναι γεγονός.

Syndicate content