ΗΠΑ

Το Επικίνδυνο 2017

γράφει ο Κάσσανδρος
" Από τα Εναντια, αυτό που οδηγεί στη Γένεση λέγεται Πόλεμος και Έρις και αυτό που οδηγεί στη Μετατροπή σε Φωτιά λέγεται Συμφωνία και Ειρήνη "
Ηράκλειτος
Η ανθρωπότητα πέρασε μια μεγάλη περίοδο σχετικής ειρήνης όπου οι συγκρούσεις ήταν περιφερειακές και ελάχιστες φορές πλησίασε τον όλεθρο. Την περίοδο αυτή η παγκόσμια Οικονομία προόδευσε πολύ και αυξήθηκε η ευημερία και η ηρεμία στους περισσότερους λαούς του Κόσμου. Σε αυτό δεν θα συμφωνήσουν οι Αφγανοί, Ιρακινοί, Σύροι, Λίβυοι και άλλοι λαοί όμως για το μεγαλύτερο ποσοστό κατοίκων του πλανήτη είναι ακριβές.

Αντιπυραυλική ασπίδα: Οι ΗΠΑ "πάτησαν το κουμπί" στη Ρουμανία και η Μόσχα αντιδρά

Π. Καρβουνόπουλος
Το αμερικανικό Ευρωπαϊκό Αντιπυραυλικό Σύστημα δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη μελλοντική άμυνα κατά ρωσικών πυραύλων, δήλωσε ο υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γουέρκ στο Ντεβεσέλου της Ρουμανίας, όπου ετέθη επισήμως σήμερα σε λειτουργία το νατοϊκό σύστημα.

Διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος γενοκτονία; Το State Department δεν έχει αποφασίσει ακόμα

Μετάφραση / Επιμέλεια : Δανάη Κατσέα-Σαράντου
John Hudson, Foreign Policy, 16/3/21016

Η κυβέρνηση Οbama θα χάσει λογικά την προθεσμία που της έχει δοθεί μέχρι τον Μάρτιο ώστε να διακηρύξει εάν η βία του ISIS βία κατά των χριστιανών, των Yazidis και των άλλων μειονοτήτων, μετράει ως γενοκτονία.

Συρία: Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας για Εκεχειρία Μέσα σε Μία Εβδομάδα

energia.gr
Σε συμφωνία για την παύση των εχθροπραξιών στην επικράτεια της Συρίας εντός μιας εβδομάδας, κατέληξαν χθες οι μεγάλες δυνάμεις στην μαραθώνια διάσκεψη του Μονάχου.

Deutsche Welle: Ρωσικές Απειλές για τη Νατοϊκή Πρόσκληση στο Μαυροβούνιο

Μπαράζ δηλώσεων και αντιδράσεων προκάλεσε στη Μόσχα η επικείμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ μετά την επίσημη πρόσκληση ένταξης που απηύθυνε σήμερα η Ατλαντική Συμμαχία στο Μαυροβούνιο.

Πώς θα μοιάζει η Βιομηχανία Ενέργειας των ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια;

The U.S. shale-oil boom and OPEC’s actions will factor into energy prices and renewables.

Απόδοση-Επιμέλεια: Χαραλαμποπούλου Αγγελική

Οι ειδικοί συζητούν τις επιπτώσεις του σχιστόλιθου στις τιμές, που οδηγείται ο ΟΠΕΚ, και άλλα θέματα.
Οι χαμηλές τιμές των καυσίμων και οι νέες πολιτικές για το κλίμα μετατρέπουν γρήγορα τον αμερικανικό ενεργειακό τομέα, ενώ η κλιμάκωση των πολέμων στη Μέση Ανατολή και μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, δυσκολεύει την συνολική εικόνα του πετρελαίου.

Syndicate content