Ανθρώπινα Δικαιώματα

Ο Μύθος της ισλαμικής ανοχής

Ισλάμ Δύση

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Στις περισσότερες μελέτες για το Ισλάμ κάθε αναφορά στην μουσουλμανική παρουσία στην Δύση συνδέεται με την ανεκτική συμπεριφορά των ισλαμιστών απέναντι στους κατακτημένους πληθυσμούς. Ιδιαίτερα πάντα μνεία γίνεται για την ισπανική κατάκτηση και για τον «παράδεισο» που είχε ουσιαστικά εγκαθιδρυθεί στην περιοχή της Ανδαλουσίας. 

Φοβάστε και θέλετε προστασία από τον τουρκικό στρατό, γιατί νοιώθετε ένοχοι

 Σενέρ Λεβέντ

 Άρθρο του Σενέρ Λεβέντ προς τους Τουρκοκυπρίους 

Φοβόμαστε. Φοβόμαστε επειδή ζούμε σε εδάφη που γνωρίζουμε ότι δεν είναι δικά μας. Μας κατατρώει το αίσθημα της ενοχής...
Μέσα μας υπάρχει μια ενόχληση λόγω του ότι ζούμε σε χώματα που γνωρίζουμε ότι δεν είναι δικά μας. Και δεν είναι μόνο ενόχληση.
Είναι φόβος και ανησυχία. 

Εμπλέκουν τον Βαρθολομαίο στο πραξικόπημα στην Τουρκία

Εμπλέκουν τον Βαρθολομαίο στο πραξικόπημα στην Τουρκία - Media

Το Ποντίκι
Ο Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας Yeni Safak - η οποία υποστηρίζει με κάθε τρόπο τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- Ιμπραχίμ Καραγκιούλ γράφει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο αναφορικά στις σχέσεις του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην χώρα στις 15 Ιουλίου, και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, CIA.

Οι μύθοι, τα διλήμματα και η όποια λύση: Απαράδεκτη η απειλή «παράδοση ή καταστροφή»

 FILE PHOTO. Turkey's President Recep Tayyip Erdogan. EPA, SEDAT SUNA

Του Κώστα Βενιζέλου

Στις συνομιλίες κρατούν ένα μηχάνημα και μετρούν τον συναισθηματικό κόσμο των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων. Γνωρίζουν οι εμπειρογνώμονες και οι νομικολάγνοι καλύτερα από τον καθένα τη σύνδεση των ανθρώπων με τη γη, την πατρίδα, την οικογένεια, τη γειτονιά, τους γείτονες.

«Ποιοι και γιατί διαδηλώνουν στους δρόμους και τις πλατείες» της Τουρκίας

 «Ποιοι και γιατί διαδηλώνουν στους δρόμους και τις πλατείες» της Τουρκίας

Η ευκατάστατη και κοσμοπολίτικη νεολαία των αστικών κέντρων πρωταγωνιστεί στις διαδηλώσεις εναντίον του Ερντογάν.
πηγή Καθημερινή
9-6-13Του απεσταλμένου της Καθημερινής στην Κωνσταντινουπολη, Πετρου Παπακωνσταντινου

«Λέει ότι κάθε οικογένεια πρέπει να κάνει τουλάχιστον τρία παιδιά και αποξενώνει τις γυναίκες. Περιορίζει το αλκοόλ και δηλώνει ότι η αντιπολίτευση ακολουθεί τυφλά «δύο μεθύστακες» κι όλοι καταλαβαίνουν ότι υπονοεί τον Ατατούρκ και τον Ινονού, κι έτσι εξαγριώνει τους Κεμαλικούς.

Οι ελευθερίες αναστέλλονται

OZ

Τα διατάγματα της OHAL στοχεύουν στα πιο βασικά δημοκρατικά δικαιώματα…

1) Αυθαίρετο κλείσιμο των ΜΜΕ

Mετά από την κήρυξη της OHAL (περίοδος εκτάκτου καταστάσεως) με το διάταγμα που βγήκε, αποφασίστηκε πως όταν κριθεί πως ¨κάποιοι σχηματισμοί ή ομάδες συνεργάζονται με την δομή που απειλεί την εθνική ασφάλεια¨ αυτό είναι επαρκές για το κλείσιμο τους. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για αυθαίρετα κλεισίματα. Δόθηκε αρμοδιότητα στον υπουργό να κλείνει εφημερίδες , τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα και εκδοτικούς οίκους.

Syndicate content