Υπό τον έλεγχο των αρχών το υπουργείο Εσωτερικών

Υπό τον έλεγχο των αρχών το υπουργείο Εσωτερικών

1 Aυγούστου 2012

Οι αρχές της Υεμένης έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών στη Σαναά, όπου την Τρίτη σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι σε συγκρούσεις μεταξύ ενόπλων ανδρών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

 

Κατόπιν εντολής του υπουργού Εσωτερικών Άμπντελ Κάντερ Καχτάν, προκειμένου να προστατευτεί το υπουργείο, παρενέβη η κεντρική υπηρεσία ασφαλείας και εκδίωξε τους ενόπλους, όπως ανέφερε ο διοικητής της υπηρεσίας αυτής, στρατηγός Φαντλ Κάουσι.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει τη νύχτα της Τρίτης ότι οι ένοπλοι κατέλαβαν το υπουργείο.

Σύμφωνα με επίσημη πηγή, οι δράστες ανήκουν στην επικουρική αστυνομία και δεν κινητοποιήθηκαν με αίτημα την ένταξή τους στα σώματα ασφαλείας, όπως υποστήριζαν άλλες πηγές. Ζητούσαν όμως να τους καταβληθούν μισθοί και επιδόματα που το υπουργείο θεωρεί ότι δεν τους τα χρωστά, υποστηρίζοντας ότι υποκινούνται από ορισμένα στελέχη πιστά στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Οι αιματηρές, πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων που φορούσαν στολές της αστυνομίας ξέσπασαν το πρωί της Τρίτης στο προάστιο Αλ Χασάντα, στα βόρεια της Σαναά, όπου βρίσκεται το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/08/2012_454997