Το ‘Ισλαμικό κράτος’ προετοιμάζει τους οπαδούς του για την ήττα του Χαλιφάτου


Το δημοσίευμα της «Washington Post» αναφέρεται στην πτώση του 'Χαλιφάτου'

Παρά την ενεργό τρομοκρατική δραστηριότητα του, οι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους», προετοιμάζουν τους υποστηρικτές τους για την ενδεχόμενη ήττα του Χαλιφάτου, αυτό που οι ιδεολόγοι των τρομοκρατών ανακήρυξαν πριν από δύο χρόνια.

Αυτό γράφει η «Washington Post».
Εξαιτίας των γεγονότων στη Συρία, οι ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης αναγνωρίζουν ότι όλο και περισσότερο τα εδάφη που έχουν καταλάβει μειώνονται και άλλα βρίσκονται υπό απειλή, όπως παραδέχονται, μάλιστα βλέπουν πτώση των πόλεων και των οχυρών, που προς το παρόν παραμένουν υπό τον έλεγχό τους.

 

«Κάθε μέρα απευθυνόμαστε στο λαό, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, μας λένε ότι θέλουν να ζουν στο Χαλιφάτο. Αλλά τους συμβουλεύουμε να παραμείνουν στις χώρες τους και να περιμένουν», δήλωσε η πηγή στην εφημερίδα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

 

Οι ιδεολόγοι του Χαλιφάτου, παρά τη μείωση των κατακτημένων εδαφών και των συνεχών ενεργειών εναντίον τους, δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας, η ιδέα του «ισλαμικού κράτους» θα επικρατήσει στους οπαδούς του, και, θα έχουν τη δυνατότητα να στραφούν σε μια στρατηγική στοχευμένης τρομοκρατίας, όπως αποδεικνύεται, τελευαία, από τις συχνές τρομοκρατικές επιθέσεις στις πόλεις της Τουρκίας και του Ιράκ.

 

«Ενώ τα εδάφη μας στο Ιράκ και τη Συρία βρίσκονται υπό συνεχή επίθεση, έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε τα δικά μας μέσα μαζικής ενημέρωσης, τη δική μας οικονομία και ευκαιρίες για επιρροή σε άλλες χώρες», γράφει το δημοσίευμα, αναφερόμενο σε μια ανακοίνωση των τρομοκρατών που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

 

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φοβούνται ότι η νέα τακτική του Daesh βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχουμε προσαρμόσει τη στρατηγική της ασφαλείας μας, υπό το φως των νέων δεδομένων. Αλλά, οι τρομοκράτες εφευρίσκουν διαρκώς νέους τρόπους για να σχεδιάσουν πιο ύπουλες δράσεις στις μεγάλες πόλεις», δήλωσε στην «Washngton Post» ανώτερος Γάλλος αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

 

--
The Hellenic Information Team

Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

www.echedoros-a.gr/2016/07/blog-post_92.html#more