Τουρκία: Πράσινο «φως» για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία

Τουρκία: Πράσινο «φως» για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία

Πρώτο Θέμα, 4 Οκτωβρίου 2012

Εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία πήρε η τουρκική κυβέρνηση έπειτα από πρόταση που κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Πάντως ξεκαθαρίζεται από συνεργάτες του Ερντογάν ότι μια απόφαση της εθνοσυνέλευσης που θα εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνει πόλεμος.

Από νωρίς σήμερα το πρωί ακούγονται στην Ούρφα της Τουρκίας ήχοι από πυρά του τουρκικού πυροβολικού που πλήττουν το έδαφος της Συρίας, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στις 06.45 το πρωί το τουρκικό πυροβολικό χτύπησε τρεις φορές συριακές θέσεις. Το Reuters αναφέρει πιο συγκεκριμένα ότι η Τουρκία πλήττει στόχους στην περιοχή Τελ Αμπιάντ στην περιοχή των συνόρων.

Είναι το ίδιο σημείο στο οποίο κατά τη διάρκεια του τουρκικού βομβαρδισμού χθες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σκοτώθηκαν Σύροι στρατιώτες με το Αλ Τζαζίρα νωρίτερα να κάνει λόγο για 40 νεκρούς. Πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν ότι ο όλμος που έπεσε στην τουρκική πόλη Ακτσάκαλε όπου σκοτώθηκε χθες η οικογένεια με τα τρία παιδιά εκτοξεύθηκε από το Τελ Αμπιάντ και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζονται εκεί οι βομβαρδισμοί.

Κατά τα χτεσινά αντίποινα το τουρκικό πυροβολικό έπληξε με 50 βολές, 16 σημεία στη Συρία.

 

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=227536