Σε Περαιτέρω Συνεργασία με την Ουάσιγκτον Αποβλέπει η Μόσχα Μετά την Επανεκλογή Ομπάμα

Σε Περαιτέρω Συνεργασία με την Ουάσιγκτον Αποβλέπει η Μόσχα Μετά την Επανεκλογή Ομπάμα

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζοντας την επανεκλογή του και εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα συμβάλει θετικά στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο "δέχτηκε πολύ θετικά" την είδηση της νίκης Ομπάμα", πρόσθεσε ο Πεσκόφ σε δηλώσεις του στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

"Ελπίζουμε ότι θετικές πρωτοβουλίες θα αναπτυχθούν και θα τελειοποιηθούν στις διμερείς σχέσεις, όπως και στη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στον κόσμο", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει περαιτέρω τη συνεργασία της με την αμερικανική κυβέρνηση, όσο η Ουάσινγκτον επιθυμεί την περαιτέρω συνεργασία.

"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση αυτή", είπε ο Λαβρόφ τον οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα της Μόσχας.

"Είμαστε έτοιμοι στη βάση της ισότητας, του αμοιβαίου συμφέροντος και του αμοιβαίου σεβασμού να προχωρήσουμε εφόσον η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας".

Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε "ευτυχής που ο πρόεδρος μιας μεγάλης σημαντικής χώρας δεν είναι ένας άνθρωπος που θεωρεί τη Ρωσία υπ' αριθμόν ένα εχθρό".

Κατά την προεκλογική εκστρατεία, ο αντίπαλος του Ομπάμα, ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ, είχε δηλώσει ότι θα τηρούσε πιο αυστηρή στάση απέναντι στη Μόσχα, αν εκλεγόταν.

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=63519