Μήπως είμαστε σε πόλεμο;


Με τον Σενέρ Λεβέντ
Είμαστε σε πόλεμο. Τελικά συμπεριληφθήκαμε και εμείς. Αυτή η πατρίδα είναι δική μας. Εκτός από τη Δεκέλεια και το Ακρωτήρι. Αλλά και εκεί είναι Κύπρος. Δική μας χώρα. Τώρα απογειώνονται στρατιωτικά αεροπλάνα από το Ακρωτήρι. Γι’ αυτό θεωρείται ότι είμαστε και εμείς σε πόλεμο. Δεν θα γίνει μόνο το Ακρωτήρι στόχος της άλλης πλευράς.

Όλη η Κύπρος θα γίνει. Και τότε θα καταλάβουμε και εμείς την αξία των εδώ βάσεων των Εγγλέζων!

Οι Εγγλέζοι είναι πάντα οι ίδιοι Εγγλέζοι. Δεν έχουν φίλους. Μόνο συμφέροντα. Γιατί περίμεναν, περίμεναν και απογειώθηκαν τώρα ξαφνικά; Μήπως διερωτηθήκατε ποτέ γι’ αυτό; Δεν έπαψε ποτέ να αναφέρεται στον Άσαντ ο Άγγλος πρωθυπουργός Κάμερον. Δεν έβλεπε καθόλου το Ισλαμικό Κράτος, μόνο τον Άσαντ έβλεπε. Έπρεπε να ανατραπεί ο Άσαντ πάση θυσία. Ακούγαμε αυτό το τροπάρι για τέσσερα χρόνια από τον κύριο, σαν να ήταν ένας χαλασμένος δίσκος γραμμοφώνου. Πείσμωνε. Όλο για τον Άσαντ μιλούσε. Τώρα τι συνέβη; Τι έγινε και ξαφνικά είπε «πάω να χτυπήσω και εγώ το Ισλαμικό Κράτος»; Και μάλιστα ακριβώς την ώρα που ο πόλεμος στράφηκε υπέρ του Άσαντ; Τι είναι αυτές οι πτήσεις; Σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν ανάψει για τα καλά…

Ιδού οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν. Τα στρατιωτικά αεροπλάνα που απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι χτύπησαν, λέει, τις πετρελαιοπηγές που κρατάει στα χέρια του το Ισλαμικό Κράτος. Λεπτομέρειες αργότερα. Αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες.

Φαίνεται ότι δεν είναι και πολύ εύκολο να υπολογίσει κανείς πού ακριβώς έπεσαν βόμβες που ρίχτηκαν από αέρος και τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Οι Ρώσοι πρώτα προσδιορίζουν καλά τον στόχο και μετά χτυπάνε, λέει. Άραγε έτσι χτύπησαν και οι Άγγλοι; Με συγχωρείς, κύριε Κάμερον, αλλά δεν πιστεύω τόσο εύκολα ότι χτύπησες το Ισλαμικό Κράτος.

Μετά από τόσα λόγια μην περιμένεις από εμένα να σε πιστέψω αμέσως. Μιλούσες για τον Άσαντ και στο τέλος χτύπησες το Ισλαμικό Κράτος! Γίνεται; Στόχος σου δεν είναι το Ισλαμικό Κράτος, αλλά ο Άσαντ. Αν τώρα χτυπήσεις το Ισλαμικό Κράτος, μήπως αυτό δεν θα ωφελήσει τον Άσαντ; Μήπως θα διενεργούσες ποτέ κάποια επιχείρηση που θα ωφελούσε τον Άσαντ; Μήπως έχεις τέτοια σχέδια; Ο Γκάντι είδε τα σχέδιά σου προ πολλού.
Και εγώ τα είδα εδώ στην Κύπρο. Το πολύ να μπήκες στον πόλεμο για να σταματήσεις τους Ρώσους. Να δούμε το μυρωδιά θα βγει από αυτό. Πότε άρχισες να απογειώνεσαι; Όταν ο Πούτιν εγκατέστησε εκεί τους S-400 και έβαλε μπρος για δεύτερη βάση.
Μόλις η Τουρκία παραγκωνίστηκε. Ανέλαβες εσύ καθήκοντα. Κοίτα που ο Πούτιν τα αποκάλυψε όλα με φωτογραφίες. Απαρίθμησε πώς η Τουρκία διεξάγει εμπόριο με τους ψυχοπαθείς που ονομάζονται Ισλαμικό Κράτος.
Μήπως δεν τα ήξερες και εσύ αυτά; Ο Πούτιν έχει δορυφόρους και εσύ δεν έχεις; Μήπως δεν είδες πώς φυγαδεύεται το πετρέλαιο στην Τουρκία;
Δεν μπορεί να μην το έχεις δει. Τότε γιατί σώπασες; Αν δεν τα αποκάλυπτε ο Πούτιν δεν θα τα μαθαίναμε ποτέ, έτσι δεν είναι;

Είμαστε σε πόλεμο, αλλά κοιτάξτε τη δουλειά του διαβόλου.
Δεν ακούστηκε καμία σοβαρή φωνή εδώ. Εκτός από μερικά άτομα κανείς δεν ρώτησε «γιατί μας ρίχνεις στη φωτιά;»
Ξέρεις τους Κύπριους, κύριε Κάμερον. Αν δεν τους ήξερες, σίγουρα σου το έχουν πει οι παππούδες σου. Είμαστε υπάκουοι άνθρωποι εμείς. Μας αρέσει να χουζουρεύουμε ξαπλωμένοι πάνω σε τέσσερις καρέκλες ταυτοχρόνως. Επιπλέον, υπάρχουν πάρα πολλοί ανάμεσά μας που δεν μνημονεύουν ευλογώντας σε επειδή αποδείχτηκαν πιο ανηλεείς από εσένα εκείνοι που σε διαδέχτηκαν εδώ. Βομβάρδισε και μην φοβάσαι! Θα βρεθούν μόνο 5-10 άτομα ανάμεσά μας να πουν έξω οι βάσεις.

Παρά ταύτα, αν βομβαρδίζεις το Ισλαμικό Κράτος, δεν έχω να πω τίποτα. Αν στόχος είναι ο Άσαντ. Τότε μην εκπλαγείς αν βρεις απέναντί σου τον Πούτιν και όχι εμάς. Είσαι έτοιμος να χορέψεις στον πάγο με την αρκούδα;


www.politis-news.com/cgibin/hweb